sELF Coaching HU

AZ ÉLETED EGY MŰVÉSZETI ALKOTÁS

A Coaching-ként ismert támogatási és fejlesztési módszert kétféle módon végzem és tanítom: az egyiket Creatív Coaching-nak (sELF Coaching), a másikat Oktatási Coachingnak nevezem.sELF k

Az én értelmezésemben a Coaching egy egyszerű és effektív fejlesztési eszköz, melynek segítségével a Kliens és a Coach egyfajta szövetséget hoz létre, annak érdekében, hogy a Kliens fejlődhessen és változtathasson életének bármely kiválasztott területén.

Bár a fenti meghatározás nagyon komolyan és professzinálisan hangzik, mégis, maga a Coaching Folyamat valójában egy élvezetes és változatos utazás az ismeretlenbe valakivel, aki szinte csak azért van velünk az úton, hogy buzdítson, és lelekesítsen bennünket valamint örüljön velünk a legapróbb elért eredményeinkért és kitűzött céljainkért.

Ez egy egyedi és különleges kapcsolat, amely a Kliens és a Coach között az út során létrejön, mert eredményeként a Kliens feladja azt, akinek eddig gondolta magát azért, akivé válni szeretne.

A sELF Coaching során, én mint coach csupán útmutatást adok a kliemseiknek az önfelfedezés útvesztőjében, azonban az igazi munkát a kliensek maguk végzik azáltal, hogy arra inspirálják saját magukat, hogy a lehető legjobb önmagukká váljanak.

Mindegyikünknek nagy tervei vannak. Azonban többségében valamiért ezek a szép célok mégsem valósulnak meg.

Vannak olyanok, akik sikeresnek mondhatják magukat az életük egyes terültein, mégis üresnek érzik magukat belül. Az életünk nem ér semmitcélok nélkül, így a hiányérzet, amit a céltalanság élménye okoz, vagyis a folyamatos válasz keresése arra a kérdésre, hogy miért élünk valójában, mindig ott lebeg a fejünk felett.

Coachként az a feladatom, hogy a Klienseimet abban támogassam, hogy egyediségüket, készségeiket és ötelteiket összhangba hozva, egy tartalmas és élvezetes életet hozzanak létre önmaguk számára.Valamint szeretnék minden kliensem személyes ‘cheerleader’-je illetve ‘pompomlánya’ 🙂 lenni.

“Az emberi tevékenységek közül a kreativitás az,
amelyik leginkább képes
megelégedettség érzetet kelteni bennünk;
mindannyian reménykedünk, abban hogy
egy nap megélünk ezt az élményt,
amelyet híjunk úgy, hogy ‘gőzerővel élni’”
Mihály Csikszentmihályi

A terület, amely legjobban izgat a Coaching Folyamat során, az maga a Kreativitás; Ez azt jelenti, hogy hogyan képes egy ember egy tartalmas, élvezetes és kalandos életet létrehozni önmaga számára, azáltal, hogy egyre kreatívabban gondolkodik mind önmagáról, mind az életéről.

Az a tapasztalatom, hogy a Coaching Folyamat során a Kliensek új nézőpontokat vesznek fel, amelyen keresztül az élet olyan területei is láthatóvá válnak számukra, amelyekről eddig nem is tudtak. Az életben bekövetkező minőségi változás annak hatására jön létre, hogy integráljuk mindazt az újat, amit megláttunk az új lencséken keresztül, és megszabadulunk azoktól a szemüvegektől, amelyek torzak.

“Amikor megváltoztatod azt, ahogyan a dolgokra tekintesz, azok új fényben tünnek fel számodra.” Billy Gillman

Ez maga a kreatív látásmód a gyakorlatban; mindig újabb és újabb nézőpontokat találni, mindaddig, amíg az élet meg nem jelenik úgy, mint egy varázslatos utazás.

“A létrehozás az Élet maga. Te hozod létre azt az életet, amit elképzelsz magadnak, pontosan úgy, ahogyan azt elképzeled, akár tudatában vagy a ‘képzelődés’ folyamatának, akár nem.” IK

Kapcsolat:
ildiko@kudlik.hu

“A siker az, amikor valaki a saját maga által elképzelt legjobb világban él, a saját értékrendje szerint.” IK