THA S1 FEAR

This week’s topic is COURAGE.

This extract below is from a film called ‘Guernsey Literary and Potato-peel-Pie Society’. I love this film! This bit reminded me, once again, what an amazing and freeingexperience it is to move beyond our fears.

Over the years, I have attended many self-help/self-development courses. What I appreciated the most about them is that they ‘pushed’ me out of my ‘comfort-zone’ and challenged me so I would learn that FEAR is only a fantasy. Courage is the ‘fuel’ and Focus is the means to make a move our of the ‘lock’. As soon as I started acting FEAR started to dissipate. It did not disappear, I just did not pay attention it any more. I shifted my focus onto the task ahead instead of feeding my mind with different scary imaginary scenarios.

And so I jumped. 🙂 I am scared of heights so the idea of jumping off from such height scared the living soul out of me. Luckily, I did not allow myself much time to contemplate whetherit would kill me or not. 🙂 The adrenalin rush combined with people cheering me on created a vacuum in my fear-consciousness. I took a deep breath, closed my eyes and jumped. And it was AMAZING! It was a FREEING experience.

Well, the fear is still lurking around there, I can feel it but it does not stop me any more. This experience made me realise that the only prison there is, is in my head! 🙂

***

A hét témája a BÁTORSÁG.

Audio verzio

A az alábbi film részlet a ‘Guernsey Literary and Potato-peel-Pie Society’-ből van. Imádom ezt a filmet! Szivmelenegető! Ez a rész emlékeztetengem ismét arra a fantasztikus és felszabaditó érzésre, amikor szembe nézel és túl lépsz a félelmeiden.

Az évek során számos személyiség fejlesztő kurzuson vettem részt. Azt értékeltem bennük a legjobban, hogy arra ösztökéltek,hogy killépjek a komfortzónámból és megtapasztjam azt, hogy a FÉLELEM nem más mint FANTÁZIÁM szüleménye. A félelem érzet nem szűnikmeg, csak a figyelmemet vettem el róla. Áttettem a figyelmemet az előttem álló feladatra ahelyett, hogy különféle félelmetes szenáriokon agyaltam volna.

Igy alakut, hogy leugrottam! 🙂 Rettenetesen félek a magasságól (illetve mélységtől) igy az ötlet, hogy ilyen magasságból ugorjakki a semmibe lehetetlennek tűnt. Szerencsére nem sok időm maradt arra, hogy azont tűnödjek, hogy vajon meghalok-e a gyakorlat során! 🙂 A felszökellő adrenalinnak és az emberekbiztatásának köszönhetően, vettem egy nagy lélegzetett és kiugrottam. Felszabaditó élmény volt!

A félelem nem hagyott el teljesen, észreveszem ha félelmet érzek, de már nem torpant meg. Ez a tapasztalat ráébresztett arra, hogy a félelmeim által kreált börtön, a fejemben létezik csupán!

***