Enneagram HU

„Az Enneagram egy hatalmas tudás rendszer, amely arra szolgál, hogy magunkról és másokról tanulhassunk.” The Enneagram Institute

 

Bevezetés az Ennegram Világába

***

Egy érdeklődéssel teli támogató teret ajánlok neked erre a napra, amelyben saját élményeken és tapasztalatokon keresztül ismerheted meg az Enneagram típusodat.

Valamint szeretnék neked lehetőséget adni arra, hogy fel tudd tenni azokat a kérdéseket, amelyek megválaszolása hozzájárul egy magasabb szintű önismerethez, s egyben az Enneagram rendszer mélyebb megismeréséhez, és praktikus használatához.

A Workshop játékos és interaktív. Értéket csak akkor tudsz majd elvinni belőle, ha aktívan részt veszel a programban. Regisztrációd után felkészülési anyagot küldök részedre, hogy ne csupán érdeklődően, de lelkesen érkezz meg erre a nagyszerű napra!

Várlak szeretettel,
Ildikó

Húsz éve foglalkozom személyiség fejlesztéssel. Anno magamon kezdtem, majd Coach-nak és trénernek tanultam. Az Enneagram rendszerével 2004 körül ismerkedtem meg Angliában. Egy ottani Enneagram tréner kolléganő tanított meg engem az Enneagram lényegére. Ezt a személyiség tipológia rendszert leginkább a munkám során használom, segítve ezzel a klienseimet a fejlődésben és továbblépésben. A kurzus anyagát magam állítottam össze az eddigi tanulmányaim és ismereteim alapján.

A kurzusokkal kapcsolatban érdeklődni a REVAMP Facebook Oldalon  keresztül lehet.

Az Enneagramról:
Alaptípus: Az Enneagram rendszer egyrészt tekinthető úgy, mint kilenc megkülönböztetett karakter típus, amelyben minden szám egy-egy típust jelképez. Gyakori ugyanakkor az a megtapasztalás is, miszerint mindegyikünkben van egy kevés mindegyik típusból. Azonban egy típus, mindenkinél kiemelkedik a többi közül. Az, amelyik a legközelebb áll az alaptermészetedhez. Ezt a „számot” nevezzük az alaptípusodnak az Enneagram rendszerében.

A gyermekkor elhagyása után az egyik Enneagram típus dominánsan jelenik meg a személyiségben, amelyet főként a temperamentum és a születésünk előtti tényezők határoznak meg. Így mindegyikünk születésekor már rendelkezik az alaptípusával. Így azután, ez a belső orientáció határozza meg azt, hogy hogyan kezeljük gyermekként a körülöttünk lévő világot, valamint, hogy hogyan adaptálódunk ahhoz.

Gurdief azt mondta, hogy mindegyikünknek van egy legfőbb jellemvonása, és mindenkinek ezt a legnehezebb észrevennie önmagában. Az Enneagram tükröt mutat nekünk. Lehetőséged ad arra, hogy meglássuk az egónk gépies voltát, amivel úgy azonosulunk, mintha ez volna az énünk. Egy folyamateredménye ráébredni arra, hogy amit a különleges, egyedülálló egyéniségünknek hittünk, valójában egy viselkedési minta, ami olyan kiszámítható, mint egy számítógép program.

Az Enneagram rendszer ismerete abban is támogat, hogy jobban megértsd a környezetedben élők viselkedésének motivációját. Megkönnyítheti a kommunikációdat a kollégáiddal, a barátaiddal és a családoddal, segít, hogy elnézőbbé válj a „hibáikat” illetően.

Rendszeresen tartunk Workshopokat, amelyek során alapismereteket szerezhetsz a rendszerről, valamint arról, hogy mire tudod hatékonyan használni azt. Tervek szerint havi rendszerességgel szervezünk majd KLUB találkozókat azoknak, akik már részt vettek az alapkurzuson, melyek során specifikus témákat dolgozunk fel, mint például, hogy hogyan tudjuk a rendszer párkapcsolataink sikerességére használni, illetve hogyan kommunikáljunk hatékonyabban a karakterek sajátosságainak ismeretében.

Enneagram Életmód Klub – FaceBook
A Klub célja, hogy mélyíthessük tudásunkat az Enneagram világával kapcsolatban, mely tudást többek között önmagunk és társaink mélyebb megismerésére valamint másokkal való kommunikációnk finomítására használhatunk.